Brownie
Hozzávalók:
-150g jó minőségű étcsoki
-75g vaj
-100g cukor
-3 tojás
-3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett összekeverjük,össszeolvasztjuk,míg egységes massza nem lesz.Levesszük a vízgőzről,hűlni hagyjuk.Hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojásokat,majd apránként a lisztet.Egy kb. 20 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk,lisztezzük.Ebbe kanalazzuk a masszát,majd hideg sütőbe tesszük.200 fokra állítjuk a sütőt,és 10 percig sütjük.Ha ragadós a közepe és ropogós a kérge,akkor jó,ezt tűpróbával ellenőrizzük.
Jégkrém szendvics
Hozzávalók:
-20 dkg ét-vagy tejcsoki
-1 cs sütőpor
-1 cs vaníliás cukor
-6 ek liszt
-10 dkg vaj
-4 tojás
-3 ek kakaópor
-4 ek porcukor
-1 csipet só
-vaníliás jégkrém ízlés szerint
Elkészítés:
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal,majd hagyjuk kihűlni picit.A 4 tojást felverjük habverővel(nem kell szétválasztani).Hozzáadjuk a vaníliás cukrot,porcukrot,sót.A lisztet egy külön tálbana sütőporral és a kakaóporral.A csokikrémet kikeverjük a tojással,majd a lisztes keverékhez adagoljuk.Tepsibe öntjük.Úgy 15-20 perc a sütés nem baj ha közepe lány lesz,ez a lényeg.Ha kihűlt formákat szúrunk és megkenjük őket a jégkrémmel,majd egymásra illesztjük.
Hólabda
Hozzávalók:-A krémhez:
-1/2 l tej
-5 evőkanál liszt
-25 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-kókuszreszelék
-A tésztához:
-40 dkg porcukor
-8 evőkanál forró víz
-8 tojás
-25 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A porcukrot kikeverjük a forró vízzel egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót,majd a cukros masszához adjuk,végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.Zsírozott tepsibe,és mint a piskótát,tűpróbáig sütjük. Krém:A tejből és a lisztből pépet főzünk,kihűtjük,majd hozzáadjuk porcukorral habosra kavart vajat.A tésztát két lapba vágjuk,majd a fánkszúróval korongokat szúrunk belőle.Kettő-kettőt a krémmel összeragasztunk,majd bevonjuk a krémmel,a kókuszreszelékbe forgatjuk.